Panna cotta

Lahka in slastna kot puhast oblak

Ta italijanska slaščica iz začetka 19. stoletja v dobesednem prevodu pomeni - kuhana smetana. V njej so združeni okusi smetane, mleka, sladkorja in želatine. Slasten in lahek kremasti okus pa slaščičarji začinimo še s karamelo, čokolado ali koščki svežega sadja.

Izvirni recept za panakoto je nastal že v srednjem veku v italijanski – z mlekom bogati - pokrajini Piedmont, vendar so številne različice italijanske panakote razširjene tudi v Grčiji, Franciji in na Finskem.

panna_cotta_1.jpg
070 822 337

© 2016 Engrotuš d.o.o.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".