Sladki vikend navdih: ČOKO-KOSTANJ

Sezona kostanja je zopet tu. Ste si ga letos že privoščili? Kostanj krepi želodec in ledvice, organe, ki so jeseni in pozimi šibkejši. Aktivne snovi kostanja krepijo tudi krvni obtok. Glavna sestavina kostanja pa je na žalost škrob, zato si ga lahko privoščimo le v zmernih količinah.

Kaj praviš na preprosto kostanjevo sladico s čokolado, ki je povrhu tega še zelo preprosta in okusna? Vse, kar potrebuješ, je kostanj, čokolada v prahu, surovo maslo ali margarina in kapljica smetane.

Kostanj lahko spečemo ali skuhamo. Če se odločimo za kuhanega, ga kuhamo 40 minut v veliki količini vode in ga nato nadrobimo ali iz njega naredimo pire. Če imamo raje pečenega, pa ga le olupimo in preko njega polijemo čokoladno omako. Kostanj pri peki malce zarežemo, da lupina na visoki temperaturi ne popoka.

Čokoladno polivko naredimo tako, da na parni kopeli stopimo čokolado v prahu in surovo maslo. Ko topiš čokolado v parni kopeli, bodi pozoren/pozorna, da bo kozica, v kateri vreš vodo, ožja od posode, v kateri želiš stopiti čokolado, saj ti bo vodna para sicer uhajala ven in boš za topljenje čokolade potreboval/-a več časa.

Ko se maslo stopi, vanj vmešaj čokolado in dodaj malce smetane, da bo polivka bolj tekoča.

Dobro premešaj… pa je sladica že gotova;)

Tako nasitno sladico postrežemo v majhnih skodelicah.

SLADKI TRIK: če želiš navdušiti goste, nadrobljenemu kostanju dodaj 2 čajni žlički sladke smetane in ga zmelji v pire. Gostje bodo navdušeni!

Če pa si želiš jesenskega gurmanskega užitka, se podaj v našo najbližjo slaščičarno, kjer ti bomo postregli z odličnimi kostanjevimi sladicami.

070 882 337

© 2017 Engrotuš d.o.o.