Sladki vikend navdih: DOMAČI ČOKO NAMAZ

Dan se po jutro pozna, kajne? In le kaj je boljšega od svežih lešnikov, mleka in čokolade, namazanih na svež hrustljav kruh? Zato smo za tokratni sladki vikend navdih pripravili enostavno in okusno sladico – domači čoko namaz.

Za domači čoko namaz potrebuješ:

  • jedilno čokolado
  • polnomastno mleko
  • mlete pražene lešnike
  • sladkor po želji

Jedilno čokolado najprej dobro nadrobi, da se lažje stopi v parni kopeli. Za en kozarček lešnikov potrebuješ približno pol kozarčka nadrobljene jedilne čokolade. Cele lešnike stresi v pekač in jih peci na 180°C dokler lupinica ne odstopi. Nato jih stresi v mešalnik. Če dovolj dolgo mešaš pri veliki hitrosti iz lešnikov nastane maslo, saj so bogati z omega 9 maščobnimi kislinami, ki med drugim tudi nižajo raven holesterola v krvi.

Da se bo čokolada na pari hitreje in lepše raztopila, dodaj 3 žlice mleka in sladkor po okusu (eno veliko žlico sladkorja, na pol kozarčka čokolade). Ko se čokolada stopi, počakaj da se malce ohladi ter jo prilij v skodelico k mletim praženim lešnikom. Dobro premešaj, da dobiš čisto gladko zmes in slasten čoko namaz je že gotov! Napolni ga v majhen kozarček za vlaganje, postavi v hladilnik in počakaj, da se zbudijo majhni in veliki otroci;)

Sladki trik: Domači čoko namaz si privošči z jagodami ali bananami v slastnih palačinkah.

070 882 337

© 2017 Engrotuš d.o.o.