Sladki vikend navdih: PEČENA JABOLKA

A veš, da je eden od najstarejših receptov za pečena jabolka star več kot 300 let? Našli so ga v neki angleški kuharski knjigi iz leta 1685. Tudi nas je navdihnil, zato smo se odločili, da vam za tokratni Sladki vikend navdih pripravimo odličen recept za pečena jabolka, ki izgledajo kot mafini, poleg tega pa so še zdrava in zelo nasitna.

Za vsako jabolko potrebuješ:

  • žlico mletih orehov
  • žlico medu
  • ščepec cimeta
  • sladkor
  • kokosovo maščobo po želji

Jabolka najprej dobro operi, nato pa jih pri peclju zareži in izdolbi. Pazi, da na dnu ne poškoduješ lupine. Nato jabolka dobro prepikaj s palčkami za nabodala. Tako se bodo jabolka hitreje in lepše spekla;)

Nato v posebni skledi naredi mešanico orehov, medu, cimeta in sladkorja. Jabolka napolni z orehovo mešanico. Pomagaj si z dvema žlicama, saj je masa zaradi medu zelo lepljiva. Mešanica naj ne sega čez rob jabolka.

Pečico ogrej na 180°C. Pekač, v katerem se bodo pekla jabolka, dobro namasti s kokosovo maščobo, maslom ali margarino. Vanj previdno položi polnjena jabolka. Na vrh jabolk položi še košček izbrane maščobe. Če želiš dietno različico, maščobo izpusti. V pekač previdno nalij toliko vode, da so jabolka v njej potopljena približno pol centimetra. Nato pekač previdno postavi v pečico in peci 20 minut. Po potrebi dolij še malce vode v pekač, če prehitro izhlapi, saj morajo jabolka ostati čvrsta!

Pa dober tek ;)

070 882 337

© 2017 Engrotuš d.o.o.